Over ons

De Waerschut is een activiteitencentrum voor volwassenen, in het bijzonder voor senioren en hun mantelzorgers, op loopafstand van het Centraal Station. Wij hebben een gevarieerd cursusaanbod van activiteiten, concerten en tentoonstellingen. Behalve deelnemen aan verschillende activiteiten is het ook mogelijk om een kopje koffie of thee te drinken in de ontmoetingsruimte.

De Waerschut wordt draaiend gehouden door actieve vrijwillige buurtbewoners. Zij nemen vaak zelf initiatief in het tot stand brengen en uitvoeren van activiteiten binnen De Waerschut en zijn actief betrokken bij de samenwerking met partners in Rotterdam Noord.

 

Doelstelling

De Waerschut biedt aan oudere en kwetsbare bewoners de gelegenheid om elkaar te ontmoeten en om deel te nemen aan educatieve, emanciperende en (re)creatieve activiteiten. Hiermee wordt beoogd dat ouderen langer zelfstandig kunnen wonen en actief blijven en dat kwetsbare bewoners zelf en samen met anderen initiatieven kunnen nemen om zo de eigen kracht en positie te versterken.

Organisatie activiteiten

Het Geheugenpaleis

Het Geheugenpaleis is een activiteit uitgevoerd door SOL ouderenwerk. Zij maken gebruik van onze activiteiten- en ontvangstruimte. Contactpersoon hiervoor is Saskia van der Zijden, bereikbaar via 06-24352226.

CA meeting

De CA meeting, een zelfhulpgroep, maakt op dinsdagavond gebruik van de activiteitenruimte van 19.00 – 20.15 uur. Voor meer informatie over de CA meeting kunt bellen naar telefoonnummer 06-31766003.

Ouwer Power

Ouwer Power is een activiteit is die vanuit de bewonersvereniging wordt uitgevoerd. De contactpersoon hiervoor is Marianne Gündel de Kool. Zij is te bereiken via telefoonnummer: 010-4650498.

Gebruik van De Waerschut door de Bewonersvereniging

De Bewonersvereniging huurt een ruimte van de Waerschut. Voor informatie is de buurtwinkel geopend op maandagochtend, dinsdagochtend en woensdagochtend.

Leenbibliotheek Bewonersvereniging
Op woensdagmiddag kan men langskomen om boeken te lenen van de leenbibliotheek van de Bewonersvereniging die in de ruimte van De Waerschut gehuisvest is. Contactpersoon hiervoor is Marian van Hoorn. U kunt haar bereiken via telefoonnummer 010-4678342.

Meer informatie over de Bewonersvereniging is te vinden op de website: http://provenierswijk.nl/

Activiteitenaanbod

Algemene activiteiten

Wij hebben een ruim aanbod van terugkerende activiteiten.

Meer info

Tentoonstellingen

Met grote regelmaat exposeren (lokale) kunstenaars in de Waerschut.

Meer info

Concerten

Onze wijkbewoners kunnen regelmatig genieten van concerten in de Waerschut.

Meer info

Verhuur

De Waerschut is beschikbaar voor verhuur, neemt u hierover contact met ons op.

Meer info

Wilt u graag weten welke activiteiten in het verleden hebben plaatsgevonden? U kunt dan op onderstaande links klikken.

Tentoonstellingen

Concerten

Gezond Leven