Wekelijkse activiteiten

Klik op de activiteit. Het tabblad bevat meer informatie over de activiteit.

 • Schilderen

  Cursus Schilderen op donderdagmiddag van 14.15-16.15 uur.

  Op donderdagmiddag is er een schildercursus onder begeleiding van Alice Akkermans. Meestal is er een bepaald thema waarmee deelnemers met hun schilderwerk aan de slag gaan. Werken van deelnemers zijn te bezichtigen in de activiteitenruimte van De Waerschut.

  Wilt u zich opgeven of wilt u meer informatie, dan kunt u contact opnemen met Alice Akkermans op telefoonnummer: 010-4664718 of 06-16422181.

  Kosten: €62,50 per 15 lessen.

 • Crea workshop

  Crea: Collages maken elke 2e, 3e en 4e maandag van 13.00 – 16.00 uur.

  Wilt u creatief bezig zijn? Dan kunt u zich uitleven door collages te maken.

  Wilt u meer informatie over collages maken, dan kunt u contact opnemen met Aren Barnat op telefoonnummer: 010-8453564 of via het e-mailadres: dewaerschut@gmail.com.

  Kosten: €0,50 per keer.

 • Zangkoor

  Zingen in De Waerschut, elke maandagavond van 19.30 – 22.00 uur.

  Houdt u van zingen? Vindt u het leuk om in een groepje onder begeleiding van piano en gitaar samen te zingen? Kom dan naar De Waerschut!

  We repeteren iedere maandagavond vanaf 19.30 – 22.00 uur.

  U mag zelf de songs/liedjes aangeven die u zou willen zingen. Dat kan zowel klassiek als popmuziek zijn maar ook Oud Hollandse liedjes. Alles is mogelijk. Verder besteden we ook aandacht aan ademhalingstechnieken en zangoefeningen, zodat u zichzelf verder kunt ontwikkelen op het gebied van zingen.

  Kosten: €8,- per maand.

   

 • Bingo

  Bingo: elke 1e maandag van de maand van 13.30-16.00 uur.

  Er worden 8 rondes gespeeld.

  Heeft u belangstelling of wilt u meer informatie, dan kunt u contact opnemen met Ria Oytan op telefoonnummer: 06-14852026.

  Kosten: €5,00 per boekje, entree €1,- per keer.

 • Tai Chi

  T’ai Chi op maandag 10:45 – 12:00 (halfgevorderden) em donderdag 12:30 – 13:45 (beginners).

  T’ai Chi is een eeuwenoude bewegingskunst uit China, die sterk beïnvloed is door het Taoïsme. De bewegingen worden langzaam uitgevoerd, waardoor al een bepaalde rust ontstaat. Doordat we boven- en onderlichaam, links en rechts apart bewegen wordt er lichaams- en bewustzijn, coördinatie en balans ontwikkeld. De ademhaling wordt door de beoefening vanzelf dieper en gelijkmatiger. Langzamerhand ontwikkelt u meer energie en voelt u meer ontspanning.

  Heeft u belangstelling of wilt u meer informatie, dan kunt u contact opnemen met Anton Boels op telefoonnummer: 06-10698484.

  Kosten: €22,- per maand.

 • Taalhulp

  Nederlandse taalhulp, vrijdagochtend van 9.00-12.30 uur.

  Iedere vrijdagochtend wordt er op individuele basis Nederlandse taalles gegeven aan nieuwkomers, vluchtelingen en anderen die de Nederlandse taal niet goed beheersen.

  Wilt u zich opgeven of wilt u meer informatie, dan kunt u contact opnemen met Willem de Bruin op telefoonnummer: 06-44114561.

  Kosten: €8,00 per maand.

 • Schaken

  Schaaksoos “de Provenier”, vrijdagmiddag 13:00 – 17:00 uur.

  Vanaf september t\m mei wordt er elke vrijdagmiddag een interne competitieronde gespeeld. Gedurende de zomermaanden kunt u op de vrijdagmiddag ook terecht voor een potje schaak. De schaaksoos organiseert tevens twee maal per jaar een schaaksimultaan en met kerst en met pasen wordt er een snelschaaktoernooi georganiseerd.

  Verder is de schaaksoos ook actief bij buitengebeurens, zoals wijkfeest Spoorsingel. Er wordt dan met de grote stukken gespeeld.
  Kosten: €32,- per jaar.

  Schaakles, donderdagochtend van 10:00 – 12:00 uur.
  Elke donderdagochtend wordt er schaakles gegeven in kleine groepjes door ervaren schakers. Lesmateriaal is aanwezig.

  Kosten: €38,- per jaar.

 • Yoga

  Yoga op woensdagavond van 19.15 – 20.30 uur

  Yoga is het stilzetten van de golven van de geest

  Als jij je mentaal goed voelt, is de kans groot dat jij je lichamelijk ook goed voelt en vice versa. Yoga wordt gebruikt om de geest tot rust te brengen. Daar is veel oefening voor nodig. Gelukkig voel je snel de positieve gevolgen van yoga op het lichaam.

  Tijdens de les zul je een vaste opbouw herkennen:
  * Savasana – begin ontspanning
  * Pranayama – ademhalingsoefening
  * Surya Namaskar – zonnegroet
  * Asana’s – houdingen
  * Savasana – eind ontspanning

  Door deze opbouw weet je wat je kunt verwachten. Je leert de houdingen steeds beter kennen. Door deze kennis heb je de ruimte om de houdingen uit te voeren met een diepe ademhaling, ontspanning en concentratie. Je zult merken dat de houdingen niet veranderen, maar jij wel.

  Kosten: €8,- per les.

 • Line dansen

  Country Line dansen op woensdag van 13.00-15.30 uur.

  Iedere woensdag is er country line dansen waarbij deelnemers op verschillende soorten muziek: Latijns-Amerikaans, salsa/merengue, smartlappen, Oud Hollandse muziek enz. de passen van country line dansen individueel in een groep uitvoeren.

  Kosten: €18,00 per maand.

 • Computersupport

  Computerspreekuur op woensdag van 10.00-12.30 uur.

  Heeft u vragen over alles wat met het gebruik van de computer, laptop, iPad en internet te maken heeft? Kom dan elke woensdag naar De Waerschut! Al uw vragen worden dan beantwoord door Leen van Wijnen.

  Kosten: €2,00 per keer.